Asociatia umanitara Marta Maria
Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale!
Apr 202016
 

Spring Time Stride: a Feldenkrais Method® Workshop

Worshop Medoda Feldenkrais®
Un workshop în două părți, București, Sâmbătă 14 Mai 2016
• Dedicat oricui dorește să își îmbunătățească modul în care se mișcă, simte și acționează
• Dedicat părinților și celor care se ocupa de copii cu nevoi speciale

Prima parte: 10:00 – 12:00
Deschis tuturor
Partea a doua: 13:00 – 16:00
Deschis tuturor, în special celor care se ocupă de copii cu nevoi speciale

Taxa de participare- 100 de lei/ persoana

Locatia: Complex Ominis- spatiul JOYPLACE, strada Turnu Magurele, nr. 17, sector 4, Bucuresti
Prima parte

În cadrul acestui seminar, vom explora cum îmbunătățirea funcțiilor genunchilor, pelvisului și spatelui, cât și modalitatea unică de a lucra împreună, pot readuce literalmente primăvara în pașii tăi.

Alătură-te terapeului Feldenkrais® Sophie Dingemans pentru o sesiune matinală de lecții de “Conștinenizare prin Mișcare” în cadrul căreia vom explora aceste teme cât și altele, printre care:

• disiparea tensiunii și a stresului
• recăpătarea rezistenței
• educarea puterii, a flexibilitătii, a posturii îmbunatățite și a coordonării
• renunțarea la obiceiuri de mișcare generatoare de durere, tensiunie și alte neplăceri
• căpătarea abilității de a dezvolta control sporit cât și posibilitatra de a alege în mișcări și comportament
• îmbunătățirea conștientizării de sine, a imaginii de sine și a stării personale de bine

IMG_2787                                                                             IMG_4912

Partea a doua

A doua parte a seminarului este structurată în așa fel încât să ofere părinților, terapeuților și altor persoane interesate mai multe informații despre modalitatea în care Metoda Feldenkrais® ajută copiii cu nevoi speciale să învețe și să se dezvolte. Vom structura temele din cursul dimineții astfel încât să exploreze unele aspecte ale secvențelor de dezvoltare a mișcărilor bebelușilor pe măsură ce aceștia învață să se deplaseze prin lume. Înțelegând aceste mișcări și abilitarea acestora de a-și îmbunătăți și rafina mișcările și coodonarea, participanții pot înțelege mai bine mișcările de dezvoltare. Acest lucru ne va permite să analizăm căteva modalități simple prin care noi adulții putem ajuta copiii să se dezvolte și să învețe.

Notă: Prima parte reprezintă un seminar general deschis tuturor celor interesați să participe. Partea a doua va explora acele idei în relația cu copiii cu nevoi speciale. Atât Prima Parte cât și Partea a doua sunt deschise publicului. Multe dintre principiile și lecțiile pe care le vom explora în a doua parte sunt relevante pentru un numar mare de oameni. Participarea la Prima Parte reprezintă o cerință pentru participarea la a doua parte.

 

Despre Metoda Feldenkrais®

Metoda Feldenkrais se bazează pe neuroștiință și folosește mișcarea pentru a trimite informație creierului. Este destinată oricui dorește să beneficeze de o calitate sporită a vieții de zi cu zi, cât și a experiențelor. Bazată pe a învăța să te miști cât mai eficient, metoda sporește comunicarea dintre creier și corp pentru îmbunătățirea modului în care te miști, simți și trăiești. Metoda se aplică în diferite domenii, precum: refacerea în urma unui accident, intervenție chirurgicală și condiții neurologice; eliberarea durerilor cronice și acute, a tensiunii și stresului; îmbunătățirea coordonării, a posturii și a conștinței de sine; rafinarea aptitudinilor; creșterea încrederii și îmbunătățirea acțiunilor și a comportamentului. Se bazează pe principiile plasticității neurale, ale teoriei învățării, ale fizicii, ingineriei și dezvoltării umane.

IMG_4916

Despre Lecțiile “Conștientizare prin Mișcare”®

Ești ghidat verbal printr-o serie de secvențe de mișcare exploratorii, efectuate de regulă culcat sau în șezut. Lecțiile sunt urmate adesea de un sentiment de calm, ușurință, integrare armonioasă în mișcări, gânduri, sentimente și acțiuni. Secvențele sunt gândite așa încât să te ajute să devii mai conștient de obiceiurile tale de mișcare și să descoperi modalități noi de comportament. Te miști în ritmul tău propriu și în limita confrotului propriu. Există o gamă uriașă de lecții, de la simple la complexe, minime sau dinamice. Confortul, ușurința și calitatea mișcării sunt principalele criterii în dezvoltarea unui grad mare de conștientizare și alegere a ceea ce vrei să faci și cum vrei să faci.

IMG_2789

Despre Sophie

Nascută și crescută în Noua Zeelandă, Sophie locuiește astăzi la Paris și este terapeut certificat al Metodei Feldenkrais® în Educație Somatică. Alaturi de lucrul cu oameni cu diferite grade de handicap, Sophie este specializată în lucrul cu copiii cu nevoi speciale și este recunoscută pentru calitatea și eficienții muncii sale. De-a lungul carierei sale și a miilor de lecții cu copii, Sophie a ajutat multi copii și familii să se dezvolte și să învețe dincolo de limite.

Ea a lucrat cu copii cu un spectru larg de nevoi speciale, inclusiv: paralizie cerebrală, spasticitate generată de accidente sau naștere prematură, afecțiuni ale creierului, spectru autistic, afecțiuni genetice, forme diferite de epilepsie, Sindrom Down, defecte neurologice congenitale, dificultăți și întârzieri în dezvoltare nediagnosticate, dificultăți de percepție, distrofie musculară, deficit de atenție, dificultăți de mișcare în urma accidentelor sau a intervențiilor chirurgicale, dificultăți de învățare, dificultăți de comportament.

Sohie activează frecvent în Romania și Rusia, oferind lecții intensive de Intergrare Funcțională Feldenkrais®, cât și în cadrul cabinetului ei din Paris. De asemenea, ea lucrează cu copii și supervizează colegi în cadrul călătoriilor în Noua Zeelandă. În plus, Sophie a urmat cursuri intensive postuniversitare în lucrul cu copiii, devenind practicant certificat al Metodei Jeremy Krauss pentru Copii cu Nevoi Speciale și Dezvoltare a Copiilor, cât și Training Avansat pentru Practicații Feldenkrais cu Teorie și Practică de la Metoda Anat Baniel, predat de Nancy Aberle. Sophie a fost invitată să se alăture echipei de terapeuți pentru următoarea sesiune Nancy Aberle care începe în octombrie 2016.

Sophie lucrează într-un mod delicat și non invaziv, cu respect, căldură și umor, permițându-le copiilor și adulților să conștinetize tot mai mult din potențialul lor. Ea este întotdeauna profund impresionată și inspirată de transformările pe care munca sa le aduce. Este pasionată de capacitatea Motodei Feldenkrais® de a ajuta tot mai mulți oameni.

Sorry, the comment form is closed at this time.