Asociatia umanitara Marta Maria
Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale!

DELFINOTERAPIE

 

Terapia cu delfini este, asa cum ii spune si numele, o forma de vindecare prin intermediul delfinilor. Copiii cu tulburari din spectrul autist, cu tetrapareza spastica, cu boli genetice, cu probleme de auz sau epilepsie pot beneficia de pe urma acestei terapii. Terapia a fost initiata in anii 1978, de catre dr. David Nathanson.

Innotul cu delfinii confera pacientilor o stare de bine si relaxare, creste imunitatea organismului , stimuleaza atentia si autocontrolul , crescand increderea in sine . Stimuland interesul si curiozitatea pentru mediul inconjurator , delfinoterapia imbunatateste relatiile interpersonale ale pacientilor.

Dupa terapia cu delfini , copilul cu probleme speciale poate sa invete mai repede si poate reusi sa faca achizitii psiho-motorii pentru care altfel ar fi avut nevoie de mai mult timp. Delfinoterapia accelereaza capacitatea de invatare de pana la 10 ori , efectul maxim observandu-se la 6 luni – 1 an dupa sesiunea de delfinoterapie .

O sesiune de delfinoterapie dureaza de obicei 10 zile. Copilul innoata cu delfinii, dar ii si urmareste in jocul lor. Ei reusesc astfel sa dobandeasca abilitati diverse , sa faca noi achizitii psiho-motorii, sa se dezvolte .

Exercitiile sunt supravegheate de un terapeut specializat, care ajuta copilul sa intre in contact cat mai mult cu delfinul. Delfinii sunt capabil de o acceptare neconditionata a pacientilor, incurajand o legatura emotionala puternica.

Dupa inotul cu delfinii interesul si curiozitatea copilului pentru tot ceea ce-l inconjoara creste semnificativ .

Mai multe informatii pe: http://www.delfin-terapie.ro