Asociatia umanitara Marta Maria
Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale!
Nov 102015
 

Accesand linkul de mai jos, puteți susține proiectul JOYPLACE- Loc de joacă și socializare pentru copiii cu nevoi speciale din București:

http://1000balkan.com/en/projects/view?id=76

Ce este JOYPLACE?
JOPLACE este un loc de joacă și de veselie. Este un loc unde copiii cu dizabilități din București se pot întalni și juca într-un spațiu interior, adaptat nevoilor lor. Ideea acestui loc a luat naștere la inițiativa mai multor familii cu copii cu nevoi speciale din București și a primit deja o finanțare în valoare de 28 500 de euro din partea Fundației Adobe.
Asociația noastră a participat la dezvoltarea acestui proiect încă de la început și este partenera Asociației „Vreau și eu sa merg” în implementarea lui.

Joaca e pt toti copiii

Cum va fi amenajat?
Locul de joacă va avea două zone diferite: zona “Tummy Play” (Joaca pe burtică)- o zonă de explorare care se adresează in principal copiilor care nu merg și cealaltă zonă: “Up and Play” (Joacă în picioare)- pentru copiii care se deplaseaza singuri, ambele amenajate cu echipamente special adaptate pentru copiii cu dizabilități.
In afară de zonele de joacă, JOYPLACE va cuprinde 2 spații pentru organizarea de ateliere de lucru cu activități specifice, atât pentru părinți cât și pentru copii.

Care sunt pașii?
1. Reabilitarea și amenajarea spațiului pentru a îndeplini nevoile și functiunile propuse prin proiect;
2. Achiziționarea de materiale și echipamente special adaptate;
Spațiul identificat pentru amenajare are nevoie de lucrări de bransare la rețelele stradale, reabilitare și refuncționalizare. De asemenea dorim să asigurăm paza și supravegherea, precum și întreținerea spațiului pentru o perioadă de cel puțin 1 an. De aceea avem nevoie de un buget suplimentar de 20 000 de euro.

Care este crezul nostru?
Credem că o societate sănătoasă funcționează egal pentru toți membrii săi. O societate sanatoasă celebrează și integrează diversitatea. Acest lucru poate fi posibil numai prin asigurarea că persoanele cu nevoi speciale au acces în mod egal la servicii, oportunități de angajare, progrese tehnologice, etc.
Copiii cu nevoi speciale din București găsesc doar în cazuri rare și izolate echipamente de joacă adaptate nevoilor lor, pentru că majoritatea parcurilor bucureștene nu sunt amenjate în acest sens.
Pentru că ne dorim ca JOYPLACE să funcționeze pe toată durata anului, am ales să amenajam acest loc de joacă într-un spațiu interior și nu în aer liber, deși copiii vor avea acces și la o curte.
Toți copiii au dreptul la joacă. Copiii cu nevoi speciale sunt tot copii! Prin joacă copiii învață, cresc și se dezvoltă. Să nu le răpim acest drept!

Beneficiari:
Prin acest proiect ne așteptăm în mod direct la o îmbunătățire a calitatii viații a cca. 100 de copii cu nevoi speciale și a familiilor lor. Previzionăm utilizarea la capacitate maximă în weekend (când se vor desfasura și ateliere de lucru și alte activități specifice) și o utilizare a spatiilor de joacă într-un program de 8 ore / zi, în timpul săptămânii.

Obiective
Prin acest proiect urmărim îmbunatațirea socializării și a interacțiunii în rândul copiilor cu nevoi speciale, un progres în abilitățile de comunicare și a celor motorii, îmbunătățirea coordonării, a echilibrului și a funcțiilor cognitive, precum și scăderea comportamentelor disfuncționale.

Sorry, the comment form is closed at this time.