Asociatia umanitara Marta Maria
Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale!
Apr 062016
 

Joyplace- loc de joacă și socializare pentru copiii cu nevoi speciale din București

JOYPLACE-1

 

Ce este JOYPLACE?

JOPLACE este un loc de joacă și de veselie. Este un loc unde copiii cu dizabilități din București se pot întalni și juca într-un spațiu interior, adaptat nevoilor lor. Proiectul a primit deja o finanțare în valoare de 28 500 de euro din partea Fundației Adobe si mai multe sponsorizari in produse si servicii pentru amenjarea spatiului de la diverse companii bucurestene.

Unde?

JOYPLACE va fi amenajat in cadrul Complexului integrat de servicii sociale Ominis, din str. Turnu Magurele, nr.17, sector 4, Bucuresti, pus la dispozitie de catre Directia Generala de asistenta sociala a Municipiului Bucuresti, conform Acordului de colaborare nr. RC 32/ 2 din 28.01.2016 cu Asociatia „Vreau si eu sa merg”- asociatia partenera pentru dezvoltarea acestui proiect, conform Acordului de parteneriat dintre Asociatia Umanitara Marta Maria si Asociatia Vreau si eu sa merg din data de 20.01.2015.

Cum va fi amenajat?

Locul de joacă va avea două tipuri majore de spatii pentru joaca: 1.”Tummy Play” pentru copiii care nu merg/ cu dizabilitati severe și 2.”Up and Play”pentru copiii care se deplaseaza singuri, ambele amenajate cu echipamente special adaptate.

Intre jucariile alese figureaza:

- o structura modulara pentru copiii cu abilitati motorii bune si foarte bune:

JOYPLACE-2

- o zona cu obiecte usoare de constructie care se asambleaza intr-o varietate foarte mare de feluri- IMAGINATION PLAYGROUND

JOYPLACE-3

 

- o zona cu saltele si elemente moi pentru constructie si pozitionare (pentru copiii cei mai sever afectati):

JOYPLACE-4JOYPLACE-5

- leagane speciale:

JOYPLACE-6 JOYPLACE-7

- o zona media cu echipamente de stimulare cognitiva si senzoriala:

JOYPLACE-8

In media-room proiectul propune si organizarea de ateliere saptamanale de lucru cu activități specifice, atât pentru părinți cât și pentru copii (ateliere de pictura, teatru, consiliere, etc).

Plan de amenajare:

JOYPLACE-9

 

Stadiul actual al lucrarilor:

- se lucreaza la compartimentari, instalatii si iluminat;

- am obtinut produse si servicii sub forma de sponsorizare pentru amenajrea spatiului (compartimentari gipscarton, usi, lumini, pardoaseala PVC, etc);

- au fost comandate jucăriile.

JOYPLACE-10

JOYPLACE-11

JOYPLACE-12

JOYPLACE-13

Care sunt pașii urmatori?

1. Finalizarea lucrarilor de constructie si amenajare;
2. Montarea jucariilor si crearea regulamentului de functionare;

3. Achiziționarea de materiale suplimentare si softuri pentru sala Media;
4. Achizitionarea mobilierului pentru chicineta, depozitare si sala Media;
5. De asemenea dorim să asigurăm paza și supravegherea, precum și întreținerea spațiului/curatenie pentru o perioadă de cel puțin 1 an.

De aceea, pentru ultimele 3 faze (3,4 si 5) avem nevoie de un buget suplimentar de 20 000 de euro.

Care este crezul nostru?

Credem că o societate sănătoasă funcționează egal pentru toți membrii săi. O societate sanatoasă celebrează și integrează diversitatea. Acest lucru poate fi posibil numai prin asigurarea că persoanele cu nevoi speciale au acces în mod egal la servicii, oportunități de lucru si socializare, progrese tehnologice, etc.
Copiii cu nevoi speciale din București găsesc doar în cazuri rare și izolate echipamente de joacă adaptate nevoilor lor, pentru că majoritatea parcurilor bucureștene nu sunt amenjate în acest sens.
Pentru că ne dorim ca JOYPLACE să funcționeze pe toată durata anului, am ales să amenajam acest loc de joacă într-un spațiu interior și nu în aer liber. Toți copiii au dreptul la joacă. Copiii cu nevoi speciale sunt tot copii! Prin joacă copiii învață, cresc și se dezvoltă. Să nu le răpim acest drept!
Beneficiari:
Prin acest proiect ne așteptăm în mod direct la o îmbunătățire a calitatii viații a cca. 100 de copii cu nevoi speciale și a familiilor lor. Previzionăm utilizarea la capacitate maximăîn weekend (când se vor desfasura și ateliere de lucru și alte activități specifice) și o utilizare a spatiilor de joacă într-un program de 8 ore / zi, în timpul săptămânii.

Obiective:
Prin acest proiect urmărim îmbunatațirea socializării și a interacțiunii în rândul copiilor cu nevoi speciale, un progres în abilitățile de comunicare și a celor motorii, îmbunătățirea coordonării, a echilibrului și a funcțiilor cognitive, precum și scăderea comportamentelor disfuncționale.

Sorry, the comment form is closed at this time.