Asociatia umanitara Marta Maria
Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale!
Jun 032016
 

Un grup de părinți și Asociații umanitare din București și-au văzut visul împlinit – au amenajat JOYPLACE – primul loc de joacă interior din capitală adaptat pentru copiii cu dizabilități. El a fost inaugurat chiar de ziua copiilor, pe 1 iunie.

POQE1670
JOYPLACE este, așa cum îi spune și numele în engleză, un loc al jocului și bucuriei, un loc destinat tuturor copiilor.    Asociația “Vreau și Eu să Merg” și Asociația Umanitară Marta Maria, înființate și conduse de părinți ai unor copii cu dizabilități, sunt cele care au implementat acest proiect, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială București.

“Este un spațiu deschis tuturor copiilor, am vrut să facem un loc de joacă în care toți copiii să se simta bine, să se simtă în siguranță. Este mai mult decât un loc de joacă, este un spațiu de socializare în care toți copiii, indiferent de abilități sau dizabilități, se pot bucura de echipamente adaptate nevoilor lor. ” spune Adela Antoniu, Președinta Asociației Umanitare Marta Maria.

 

POQE1898Joyplace se vrea o continuare firească a campaniei de conștientizare privind copiii cu dizabilități si acceptarea lor în societate. “Toți copiii sunt copii” spune de fapt că toți copiii au dreptul la joacă și la șanse egale, indiferent de condiția fizică.

POQE1666

Pentru mulți dintre părinții copiilor cu dizabilități, este aproape un miracol că aceștia vor avea acum un loc în care sa se simtă în siguranță, să se simtă integrați si acceptați. Ca orice miracol însă, proiectul a presupus multe eforturi, multă perseverență si, mai ales, ajutorul unor oameni care au crezut în această cauză. Asociațiile implicate au implementat acest proiect printr-o finanțare Adobe Foundation cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, al Asociației pentru Recuperarea Handicapului Ghiță Radu Ștefan, al Asociației Raza de Soare Ștefi, Asociației Măriuca și al sponsorilor: ACP, Arcade Doors, Arhilab, Apanova București, Cube Production, Decorfloor, EvoClima, Ledco, Quaisser Pharma, Progerom, Sangria International, Manconstruct, Webart precum și a mai multor persoane fizice.

 

POQE2150

Spațiul include mai multe zone de activitate: leagăne speciale, saltele și elemente moi pentru poziționare destinate copiiilor sever afectati, “imagination playground” – o zona de construcție cu elemente moi pentru toate abilitățile, cât și o zonă unde se pot desfășura seminarii și ateliere de lucru. Spațiul include și o structura modulară pentru copiii cu abilități motorii bune și foarte bune.

 

POQE2076

Spațiul este situat în cadrul Complexului integrat de servicii sociale “Ominis” din Str. Turnu Măgurele nr. 17, sector 4 București, si este deschis zilnic intre orele 10-16. In weekend-uri sunt programate petreceri si activitati adaptate pentru copiii cu nevoi speciale.
Contact:
carmen.constantin04@yahoo.com
contact@martamaria.ro
adela.antoniu@gmail.com
carmenifin@yahoo.com

Sorry, the comment form is closed at this time.