Echipa
Adela Antoniu- presedinte, mama Martei- 3,5 ani, Sindrom Sturge Weber
Vestea diagnosticului Martei a fost complet neasteptata pentru familia noastra, avand o sarcina urmarita si fara probleme si neavand nici un fel de cazuri neurologice pe linie materna sau paterna in familie.
Drumul catre acceptare si invatare a noii noastre situatii de viata a fost presarat cu momente grele si multe cautari. In aceste cautari am citit mult, am experimentat multe terapii si am vizitat multi medici si terapeuti din tara si din strainatate.
Am infiintat aceasta asociatie cand am inteles ca experienta noastra le poate fi de folos si altor familii cu copii speciali.
Marta nu are un tablou tipic sindromului din care face parte. Ea este unica in felul ei, de aceea asociatia ii poarta numele. Nici terapiile la care Marta a raspuns cel mai bine nu sunt cele conventionale. Dar eu cred ca pentru fiecare copil exista o cale catre mai bine. Intotdeauna cand o usa se inchide, o alta se deschide.
Dorinta mea este sa gasim calea si mijloacele necesare de a ajuta cat mai multi copii si familii speciale in drumul pe care il au de parcurs.
“Cei mai multi dintre copii sunt ca buruienile, cresc singuri. Dumneavoastra aveti un bonsai care are nevoie de mai multa grija si atentie.” N-am sa uit niciodata cuvintele acestea adresate parintilor Martei, la o luna de la nasterea acesteia, de un reputat medic neurolog. Erau, in momentul acela, singurele cuvinte care puteau descrie cumva ceea ce urma pentru nepotica mea si familia ei. Sindromul de care sufera Marta nu le permite medicilor sa aiba o opinie clara in legatura cu evolutia ei. Uneori pur si simplu nu exista cuvinte potrivite.
Marta nu este doar un “bonsai”, ea este un inger. Este o fetita blonda care zambeste tot timpul. Este un inger care emana doar inocenta si bunatate, calitati pe care boala nu i le poate sterge vreodata. Asemenea Martei, toti copiii, fie ei “speciali” sau “obisnuiti”, au dreptul sa ramana inocenti si buni, indiferent de diagnostice sau tratamente.
Maria- mama Ioanei, 3,5 ani, hipoplazie ponto- cerebelara de tip II
Nu cred in orice minuni. Dar cred in minunile pe care dragostea parinteasca, solidaritatea si informarea potrivita le pot face pentru orice copil care are nevoie de ajutor. Iar o asociatie menita sa ajute copiii are sansa de a le insuma pe toate.
Luiza Pantiru- terapeut Bowen, maseur si reflexoterapeut
Am studiat filologia, lucrând ca traducator timp de15 ani. Din dorinţa de a alina micile suferinţe fizice ale celor apropiaţi, am învăţat reflexologia, apoi tehnica masajului somatic şi medical, pe care le-am aplicat cu multă încredere şi rezultate mulţumitoare. Sunt o adeptă a terapiilor holistice, având convingerea că organismul uman este un întreg, un sistem perfect, creat să funcţioneze ca atare. Când nu se întamplă aşa, trebuie identificată şi tratată în primul rând cauza. Aceasta poate fi atât de natură fizică, dar mai ales emoţională. Sunt şocuri ce îşi lasă amprenta asupra corpului nostru în cele mai diverse forme, creând dezechilibre în lanţ, a căror cauză este dificil de identificat prin metodele de investigaţie ale medicinei alopate. Descoperind Terapia Bowen (sau Bowtech) şi devenind terapeut acreditat al Academiei de Terapie Bowen din Australia, unde această terapie este pe deplin recunoscută, am simţit că am mai găsit un instrument potrivit convingerilor mele şi în plus, mult mai eficient decât tot ce practicasem până atunci. Rezultatele pe care le obţin aplicând-o oricui are nevoie de ea, de la nou-nascuţi pâna la vârstnici, mă bucură şi mă motivează să continuu pe acest nou drum profesional.
Copiii sunt pacienţii mei preferaţi, eu însămi fiind mama a doi copii. Lucrul cu copiii îmi oferă întotdeauna bucurie şi o autentică împlinire sufletească. Terapia Bowen este considerată un “dar de la Dumnezeu”, care a fost transmis unui om cu suflet mare, Tom Bowen, sub formă de har. Îmi doresc mult ca de acest dar să se poată bucura cât mai mulţi copii !