Asociatia umanitara Marta Maria
Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale!
Mar 052017
 

“Even when I’m a mess
I still put on a vest
With an “S” on my chest
Oh yes
I’m a Superwoman”

… rasuna versurile unei melodii a Aliciei Keys, astazi la Joyplace la petrecerea de ziua mamei. Si fiind vorba de Joyplace- loc de joaca adaptat pentru copiii cu nevoi speciale, vorbim despre mamele copiilor cu dizabilitati. Adica despre acele mame cu copii carora le ia mai mult ca sa “creasca”…mame a caror viata s-a intors brusc la 180 de grade; mame care stiu totul despre terapii- le poti califica cu usurinta ca medic expert in boala copilului lor; mame care sunt recunoscatoare pentru lucrurile marunte si care sunt determinate sa-si foloseasca toata energia pentru ceea ce pot face astazi, fara sa se mai uite in urma. Sunt mame care au tremurat in fata cabinetelor medicale, care au ras printre lacrimi, care si-au gasit puterea cand parea ca nu mai au nici urma de asa ceva! Si nu, ele nu traiesc o drama; nici nu e timp pentru asa ceva! Au motivatia suprema in ochii copilului lor, sunt mai hotarate si mai echilibrate decat multe mame pe care le-am cunoscut. Toate au o poveste, care seamana destul de mult cu o lupta traita intre terapii, programari, nopti nedormite, lacrimi, ignoranta, echipamente, suprize placute si un Dumnezeu al lor. Dar pe acest parcurs ele au invatat sa descopere bucuria, sa aiba curajul, sa poata!

sdr sdr cof

Astazi a fost despre ele, despre mamele care pot…

mame la masaj cof cof

Echipa MartaMaria si Joyplace au organizat cu sprijinul Doppel Herz o petrecere de ziua mamei. Si pentru ca de cele mai multe ori aceste mame nu au cu cine sa-si lase copiii cu nevoi speciale, petrecerea a avut loc la Joyplace, unde copiii s-au jucat in voie cu echipamente adaptate nevoilor lor, animati de personajele Elsa si Anna, cu care au cantat, au dansat si au pictat. Unii dintre ei s-au jucat cu dispozitivul Tobii de stimulare vizuala si comunicare cu privirea, despre care v-am povestit aici: http://www.martamaria.ro/oameni-inimosi-pentru-tehnologia-eye-gazer/.

sebi la tobii cof luca la tobii

In acest timp mamicile au beneficiat de masaj, au primit mici cadouri, s-au relaxat si au povestit. Si dintre toate, cred ca tocmai acest povestit are cea mai vindecatoare putere…Sa fii mama unui copil altfel te face de multe ori sa fii si sa te simti singur, dar cand intalnesti pe cineva care intelege, sau umbla in aceeasi bocanci, o noua lume se deschide asa cum spunea Melody Statham Cameron: “It’s lonely. But when you meet someone who gets it, it’s transforming!”

cof cof

La multi ani, mamici curajoase! Sa puteti!

Multumim sponsorului nostrum, Doppel Herz!

dav copii in fotoliu cof

Sorry, the comment form is closed at this time.