Asociatia umanitara Marta Maria
Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale!
Jun 012018
 

Joyplace implineste astazi 2 ani de existenta! La cat mai multi, mai frumosi si mai plini!

Joyplace este un loc de joaca interior adaptat pentru copiii cu dizabilitati, situat in Str. Turnu Măgurele nr. 17, sector 4, București, primul de acest gen din Romania. El a fost gandit si implementat de catre asociatia noastra in parteneriat cu Asociatia Vreau si eu sa merg, in urma unei finantari Adobe Foundation, cu sprijinul Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului Bucuresti si a mai multor sponsori si donatori privati.

In cei doi ani de existenta ne-au trecut pragul sute de copii. Aici, copiii cu nevoi spoeciale au gasit un spatiu in care sa se simta in siguranta, cu echipamente certificate adaptate nevoilor lor.

IMG_9223

IMG_8879

IMG_8852

IMG_9358

Joyplace este deschis intre orele 10-16 de luni pana vineri, iar in weekenduri gazduieste diferite evenimente si ateliere pentru copiii tipici si cu dizabilitati la un loc. Crezul nostru este ca o societate sanatoasa functioneaza egal pentru toti membrii sai. O societate sanatoasa celebreaza si integreaza diversitatea. Acest lucru poate fi posibil numai prin asigurarea ca persoanele cu nevoi speciale sunt integrate in randul celorlalti. De aceea prin activitatile noastre cautam sa punem la un loc copii de toate feluriuile. Joyplace NU este un loc de joaca DOAR pentru copiii cu dizabilitati! El este un loc de joaca pentru toti copiii, indiferent de abilitatile lor.


IMG_8856IMG_8864

0064IMGM15870071IMG_9670

0147IMG_970028951333_1861728740512573_8394686336501547008_n
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
In ultimul an am gazduit la Joyplace ateliere de: teatru pentru copii, floristica, ergoterapie, joaca si socializare, pictura; am gazduit workshopuri pentru parinti- de informare si familiarizare cu diferite terapii, diete sau practici de ajutor in recuperarea deficientelor neuro-motorii; organizam grupuri de sprijin pentru parintii copiilor cu dizabilitati cu psihologi si instructori calificati; gazduim zile de nastere ale copiilor cu nevoi speciale impreuna cu prietenii lor. Pe de alta parte Joyplace pune la dispozitia utilizatorilor sai diferite programe si dispozitive care integreaza terapia prin joaca, precum: lucrul cu programul Timocco, Dispozitivul de comunicare cu privirea- Tobii si urmeaza sa achizitionam un Motomed, un aparat de recuperare folosit in diferite afectiuni neurologice, care ajuta la imbunatatirea tonusului muscular si al coordonarii.

Multumim tuturor celor care s-au implicat si au sprijinit proiectul Joyplace, multumim voluntarilor, sponsorilor si donatorilor nostri: Adobe Foundation, Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, Asociației pentru Recuperarea Handicapului Ghiță Radu Ștefan, Asociației Raza de Soare Ștefi, Asociației Măriuca, ACP, Arcade Doors, Arhilab, Apanova București, Cube Production, Decorfloor, EvoClima, Ledco, Quaisser Pharma, Progerom, Sangria International, Manconstruct, Webart, Oopy arhitectura, Techo Romania.

Sorry, the comment form is closed at this time.